Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 35
  • Переглядів: 38

Німеччина передає Україні чверть свого запасу систем ППО Patriot – Боріс Пісторіус

Категорія:

Більше ФРН передати не зможе, заявив міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус перед початком зустрічі міністрів країн НАТО у Брюсселі. Він нагадав, що Німеччина передає Україні вже третю систему Patriot.

24061303.jpg

Боріс Пісторіус. Фото: DPA/Picture Alliance

"Це – чверть наших власних запасів таких систем, вже не має можливості передати ще", – сказав Пісторіус і нагадав, що Німеччина запустила ініціативу щодо посилення ППО України, яка вже має певні успіхи, пише Укрінформ.

За словами Пісторіуса, Німеччина також забезпечує навчання в управлінні Patriot і передає ракети до них, зокрема, днями було передано 32 такі ракети, ще 68 буде доставлено найближчими тижнями.

Ці ракети вдалося придбати в рамках спільних зусиль Німеччини, Данії, Норвегії та Нідерландів, додав він.

Він згадав зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським раніше цього тижня на полігоні на півночі Німеччини, де проходять навчання на системі Patriot українські військові. Тоді він оголосив про новий пакет допомоги, до якого, окрім ракет для цих систем, увійдуть також кілька тисяч ударних дронів та гвинтівки, зокрема, снайперські.

Пісторіус зауважив, що під час сьогоднішнього засідання йтиметься не лише про негайну допомогу, але також на середньо- та довгострокову перспективу підтримки України в її боротьбі проти російського агресора.

Коментуючи можливість для України отримати на саміті НАТО сигнал про членство, Пісторіус зауважив, що «треба почекати», і він не вірить, що такий сигнал буде дано.

Наші інтереси: 

Маємо ще трохи Патріотів і готовність Німеччини стабільно допомагати у війні проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи