Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним, а РФ – спонсором тероризму

Категорія:

Національна рада Словацької Республіки вкотре засудила російську агресію в Україні та висловила підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України. Словацькі депутати в ухваленій 16 лютого резолюції засудили масштабні напади Росії на мирне населення, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру.

23021603.jpg

Národná rada Slovenskej republiky. Фото: David Ištok/Aktuality.sk

В Резолюції йдеться, що нинішній російський режим є терористичним, а Росія є державою-спонсором тероризму, пише Aktuality.

Депутати також засудили непрямі погрози Росії застосувати ядерну зброю. У резолюції висловлено невизнання проведення та результатів референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, з наголосом, що ці території залишаються частиною України.

Парламент також висловив підтримку зусиллям зі створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Водночас документ засуджує гібридну війну, яку Росія веде й на території Словаччини. Резолюція закликає правоохоронні органи, розвідувальні служби та інші компетентні органи зважати на загрозу та вжити ефективних заходів з метою підтримки безпеки й демократії в Словаччині.

"За" проголосували 78 законодавців, більшість фракції OĽaNO та вся фракція SaS. Деякі члени фракції "Ми – сім'я" утрималися. 12 депутатів були проти, семеро не голосували, 23 утрималися.

Наші інтереси: 

Усі європейські країни Східної та Центральної Європи, особливо, ті, що межують з Україною, вже відкрито говорять про РФ як державу-терористку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи