Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тед Круз вносить законопроект про припинення створення «цифрової валюти центрального банку»

Категорія:

Противники потенційної цифрової валюти центрального банку зауважують, що запровадження активів, якими керуватиме Федеральна резервна система і які прив’язані до вартості долара, може посилити нагляд і контроль уряду за приватними особами. Законодавство, подане Крузом, а також сенатором Майком Брауном (R-IN) і Чаком Грасслі (R-IA), забороняє монетарним політикам впроваджувати цю технологію.

tedcruz.jpeg

Тед Круз. Фото: Win McNamee/Getty Images

Сенатор Тед Круз (R-TX) представив 22 березня законопроект, який забороняє Федеральному резерву та адміністрації Байдена створювати цифрову валюту центрального банку, пише The Daily Wire.

«Федеральний уряд не має повноважень в односторонньому порядку встановлювати валюту центрального банку, зазначив Круз у прес-релізі. –  Цей законопроект значною мірою сприяє тому, щоб великий уряд не намагався централізувати або контролювати криптовалюту, а замість цього дозволяє їй процвітати в Сполучених Штатах. Ми повинні розширювати можливості підприємців, сприяти інноваціям і збільшувати особисту свободу, а не пригнічувати її».

Круз зазначив, що в разі запровадження чиновниками цифрової валюти Федеральна резервна система могла б ефективно зарекомендувати себе як роздрібний банк (банк, який пропонує банківські послуги фізичним особам і малим підприємствам, на відміну від банку, що працює з великими корпораціями та фінансовими установами примітка моя, О.К.) і контролювати транзакції всіх американців. Він стверджує, що централізація фінансової інформації також зробить країну вразливою до кібератак і, як наслідок, до економічного краху.

Такі держави, як Китай, Австралія, Японія, Індія, Росія, Південна Корея та Японія, вивчають можливість запровадження цифрових валют центральних банків, які вже запроваджені на Багамських островах, в Нігерії та Ямайці, йдеться у звіті Атлантичної ради. Значна більшість і переважна більшість американців виступають проти запровадження цифрової валюти центрального банку, особливо, якщо ця технологія призведе до зникнення фізичної готівки або дозволить уряду контролювати фінансові операції, про що говорять результати опитування, проведеного Інститутом Катона.

Президент Джо Байден підтримав вивчення можливості запровадження цифрової валюти центрального банку і започаткував "загальнодержавний підхід до усунення ризиків і використання потенційних переваг цифрових активів і базових технологій".

Нещодавно Федеральна резервна система провела симуляцію з Citi, Mastercard, BNY Mellon та іншими компаніями, щоб визначити "можливість здійснення платежів між фінансовими установами" за допомогою цифрової валюти центрального банку.

"Американський народ повинен мати можливість витрачати свої гроші так, як він вважає за потрібне, без можливості відстеження кожної транзакції урядом", прокоментував сенатор Грасслі в прес-релізі.

"Дозволяти уряду централізувати фінансову інформацію американців і посилювати нагляд за фінансовою діяльністю американців - це просто погана ідея", додав сенатор Браун.

Посягання на фінансові свободи з боку державних гравців справді викликає занепокоєння серед скептиків цифрових валют центрального банку, які відзначили, що такі обмеження на приватну комерцію вже мали місце у відповідь на політичні висловлювання. Минулого року прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо застосував надзвичайні повноваження, щоб заморозити особисті та корпоративні банківські рахунки осіб, причетних до демонстрацій проти обов'язкової вакцинації.

Цифрові валюти центрального банку можуть стати предметом розбіжностей на майбутніх праймеріз президентських виборів від Республіканської партії. Вівек Рамасвамі, виконавчий директор з управління активами та колишній фармацевтичний підприємець, вимагає від усіх кандидатів-республіканців відмовитися від цифрових активів.

Цього тижня губернатор Флориди Рон ДеСантіс оприлюднив пропозицію заборонити використання цифрових валют центрального банку у Флориді та закликав інші штати наслідувати його приклад, а губернатор Південної Дакоти Крісті Ноем наклала вето на закон, який дозволяв би класифікувати ці активи як гроші в Південній Дакоті. Ні ДеСантіс, ні Ноем офіційно не оголосили про висунення своєї кандидатури від республіканців.

Наші інтереси: 

Цифровізація грошей як ще один крок посилення контролю над людьми. Цікаво, що у статті наведено приклад Канади: у відповідь на політичні висловлювання прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо застосував надзвичайні повноваження, щоб заморозити особисті та корпоративні банківські рахунки осіб, причетних до демонстрацій проти обов'язкової вакцинації. Отже, свідомо чи несвідомо протест проти примусової вакцинації тут називається політичним висловлюванням. Таким чином, виходить, що безумна кампанія обов'язкової примусової ковідовакцинації була політичною кампанією. Ми в цьому і тоді не сумнівалися. Добре, що це почали визнавати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Державна "цифрова валюта" – це вже не валюта, а персональні купони, які завжди можна обмежити, заморозити або взагалі вилучити. Це інструмент цифрового концтабору. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Державна "цифрова валюта" – це вже не валюта, а персональні купони, які завжди можна обмежити, заморозити або взагалі вилучити. Це інструмент цифрового концтабору. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!