Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Україна вирішила обмежити використання Telegram – РНБО ухвалила рішення

Світ:

Але обмеження використання Telegram в Україні стосується не всіх громадян та не розповсюджується на особисті пристрої, повідомив керівник Центру протидії дезінформації при Національній раді безпеки та оборони Андрій Коваленко.

"Мова йде про СЛУЖБОВІ пристрої. Якщо простими словами, державні службовці, військові, співробітники критичної інфраструктури не мають використовувати Telegram на службових комп‘ютерах", – написав він у своєму Telegram-каналі. Заборона не стосується персональних смартфонів громадян, додав він.

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) повідомила, що на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки 19 вересня вирішили обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури.

Ключовою темою засідання було обговорення загроз національній безпеці, пов'язаних із використанням месенджера Telegram, особливо в час повномасштабної війни.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов навів обґрунтовані дані щодо наявності у російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних. Він наголосив: "Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram – це питання не свободи слова, це питання національної безпеки".

Також представники СБУ та Генштабу ЗСУ зазначили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

 "З метою мінімізації цих загроз було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки та оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури", – йдеться у повідомленні.

Винятком будуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов'язків.

Нагадаємо, ми неодноразово писали про те, кому варто відмовитися від Telegram заради безпеки, а також Куди переходити, якщо в Україні заборонять Telegram.

У березні 2023 року ми писали Чому Україна не обмежує використання російського додатку Telegram?

Наші інтереси: 

Не пройшло й трьох років великої війни, як вирішили подумати над кібербезпекою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи