Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 145
  • Переглядів: 155

Чому люди переїдають – дві неочікувані причини та як їх усунути

Категорія:

Світ:

Спецтема:

З переїданням стикаються багато людей, але рідко хто задумується, що причини переїдання можуть бути не тільки у фізичному голоді.

24091201.jpg

Фото: Depositphotos

Стрес, емоційна напруга, нестача сну чи навіть звички з дитинства – усе це впливає на наші харчові потреби. Щоб зупинити цей процес, важливо зрозуміти, чому ви переїдаєте, і як це можна контролювати. Можливо вся причина у розмірі вашої улюбленої тарілки, пише Gazeta.ua.

Наше сприйняття порцій їжі часто залежить від того, на якій тарілці її подано. Якщо взяти велику та маленьку тарілку й покласти на них однакову кількість їжі, порція на великій тарілці здасться значно меншою.

Це явище пов'язане з особливостями нашого візуального сприйняття. Великий простір тарілки "просить" більше їжі для його заповнення, і ми несвідомо додаємо більше їжі. Як показує дослідження Корнельського університету, люди (і дорослі, і діти), які їли з великих тарілок, споживали на 44% більше калорій.

Крім розміру, колір тарілки також може впливати на кількість споживаної їжі. Учасники дослідження, які їли макарони з білих тарілок, накладали собі на 22% більше їжі, ніж ті, хто використовував червоні тарілки.

Це можна пояснити контрастом між кольором їжі та тарілки. Чим більш помітний контраст, тим менше їжі ми підсвідомо кладемо. На білих тарілках світла їжа, така як макарони, здається меншою, що призводить до переїдання.

Розмір і колір посуду можуть значно впливати на кількість споживаної їжі. Використовуйте менші тарілки та вибирайте посуд із контрастним кольором для того, щоб контролювати порції та зменшити ймовірність переїдання.

Після 40 років багатьом жінкам важко втримувати вагу і мати струнку фігуру. Є кілька простих і ефективних порад, які можуть допомогти жінкам після 40 років підтримувати здорову вагу.

Будьте уважні до розмірів порцій, щоб уникати переїдання. Споживання їжі в помірних кількостях допомагає підтримувати вагу. Високий рівень стресу може призводити до емоційного переїдання.

Наші інтереси: 

Комплексно підходимо до свого здоров'я, застосовуємо усі доступні засоби для здобуття гарної фізичної форми. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи