Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 49
  • Переглядів: 55

Доходи від заморожених резервів Росії відправили на закупівлю снарядів для України

Категорія:

Це – унікальна можливість підтримати Україну, використати ресурси, які спочатку належали Росії, і зберегти державні фінанси європейських країн. Таким чином буде профінансовано постачання сотень тисяч великокаліберних боєприпасів.

24082002.jpg

Фото: Генштаб ЗСУ

"Частина доходів від заморожених російських активів в ЄС піде на постачання Україні боєприпасів, які закуповуватиме Чехія. Так вирішив Європейський Союз. Таким чином, ми зможемо придбати для України ще сотні тисяч вкрай необхідних великокаліберних боєприпасів. Це ще один доказ довіри наших союзників до Чеської Республіки та нашої ініціативи щодо боєприпасів. Це унікальна можливість підтримати Україну, використати ресурси, які спочатку належали Росії, і зберегти державні фінанси європейських країн", – повідомила у мережі Х міністр оборони Чехії Яна Чернохова (Jana Černochová).

Конкретної суми вона не назвала, проте зазначила, що таким чином буде профінансовано постачання сотень тисяч великокаліберних боєприпасів.

Нагадаємо, купувати боєприпаси для України в третіх країнах запропонував президент Чехії Петер Павел на Мюнхенській конференції з безпеки у лютому. Він розповів, що Чехія знайшла за межами ЄС півмільйона 155-міліметрових та 300 тисяч 122-міліметрових снарядів, які можуть поставити Україні протягом кількох тижнів, якщо союзники забезпечать фінансування. В результаті до ініціативи приєдналося 18 країн. Першу партію снарядів ЗСУ отримали у червні, тепер постачання йдуть щомісяця по 50-100 тисяч штук за раз.

Як повідомляє The Moscow Times після початку повномасштабної війни Росії в Україні в країнах G7 та ЄС, а також в Австралії було заморожено $280 млрд активів Російського центробанку. Більшість цих коштів перебуває у розпорядженні бельгійського депозитарію Euroclear. 2023 року вони принесли 4,4 млрд євро чистого прибутку, а в першому кварталі цього року ще 1,6 млрд євро.

Навесні країни ЄС домовилися передавати прибутки від російських активів Україні. 26 липня було оголошено про переведення перших 1,5 млрд євро. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн говорила, що ці гроші підуть на оборону та відновлення України. Зокрема, за рахунок них профінансують закупівлю ППО та артилерійських боєприпасів, уточнював міністр оборони Рустем Умеров. Другий транш на ту саму суму має наслідувати до кінця року.

Наші інтереси: 

Використати ресурси РФ у війні, яку ця держава розпочала. Ця держава має бути знищена, і все до цього йде. Треба мати терпіння, щоб дочекатися цього.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи