Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США запровадили мита на товари з Китаю вартістю 16 млрд доларів

США запровадили 25-відсоткові мита на імпорт товарів з Китаю вартістю 16 мільярдів доларів. Раніше анонсовані Вашингтоном заходи набули чинності 23 серпня. У Пекіні заявили, що їхня відповідь буде дзеркальною.

6 липня набули чинності імпортні мита на низку товарів, що експортуються в США з Китаю. 25-відсотковим митом обкладаються промислові товари – від сільськогосподарських плугів до напівпровідників і комплектуючих виробів, які використовуються в літакобудуванні – на загальну суму 34 мільярди доларів.

Ці заходи, за словами президента Трампа, викликані відмовою Пекіна відкрити китайські ринки для американських товарів і необхідністю захистити американські високотехнологічні компанії, від яких як умову виходу на китайський ринок вимагають передачі ключових технологій китайським компаніям.

34 мільярди доларів – це менше від одного відсотка загального обсягу щорічного китайського експорту в США. Однак експерти попереджали, що відповідні заходи Китаю спровокують введення нових американських мит, що може привести до широкомасштабної торгової війни між країнами з найбільшою в світі економікою, що в свою чергу обернеться відчутними негативними наслідками для світової економіки.

В останні місяці США також запровадили підвищені мита на імпортну сталь і алюміній з Китаю й інших країн, включаючи ЄС і Росію.

Пекін критикував рішення США підвищувати тарифи й називав це порушенням правил Світової організації торгівлі. У Китаї зазначали, що вирішуватимуть цю проблему в правовій площині.

Наші інтереси: 

Торгівля робить геополітику. США за чесну торгівлю. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи