Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стало відомо коли "Газпром" розпочне постачання газу до Китаю "Силою Сибіру"

“Газпром” і CNPC підписали угоду про дату початку постачання газу газопроводом “Сила Сибіру”, повідомив журналістам голова російської компанії Олексій Міллер.

“У рамках переговорів сьогодні підписано угоду між “Газпромом” і нашим китайським партнером CNPC про дату початку поставок газу “Силою Сибіру”. Це 20 грудня 2019 року”, – сказав він.

“Газпром”, як і наші китайські партнери, реалізує проект строго за графіком, і навіть, можу сказати, з певним випередженням. Це стосується і будівництва лінійної частини газопроводу, і освоєння Чаяндинського родовища”, – уточнив голова трубопровідної компанії.

“Немає сумнівів, що 20 грудня 2019 року почнуться поставки російського газу в Китай”, – додав керівник “Газпрому.

“Якщо говорити про обсяги будівництва, яких ми на сьогоднішній день вже досягли, у нас повністю завершено будівництво 800 км, зварене в нитку 1050 км, до 2019 року, відповідно, решту 2156 км побудуємо”, – зазначив А. Міллер.

Він нагадав, що, за оцінками експертів, у найближчі кілька років рівень споживання газу в Китаї вийде на 300 млрд кубометрів на рік.

За його словами, сторони обговорюють нові поставки російського газу в Китай.

Проектна потужність “Сили Сибіру” становить 38 млрд куб. метрів газу на рік.

Довідка:

  • 21 травня 2014 року “Газпром” і CNPC підписали 30-річний договір купівлі-продажу російського газу за “східним” маршрутом (газопроводом “Сила Сибіру”).
  • У вересні 2015 року компанії підписали меморандум про взаєморозуміння щодо проекту трубопровідних поставок природного газу в Китай з Далекого Сходу Росії.
Наші інтереси: 

Не можна допустити формування континентального блоку ЄС-Росія-Китай.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи