Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

Така Росія не може бути частиною світу, оскільки є загрозою для себе і всіх інших

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів паралелі між ситуацією в Росії – а там, схоже, відбувається військовий заколот – та подіями у Судані. На Росії зараз відбувається африканізація РФ. Але потрібно робити поправку на ядерну зброю, яка є у Москви.

klimkin-1.jpg

Павло Клімкін

На своїй сторінці у Facebook Павло Клімкін написав:

"Останні події в Росії навколо – Пригожина це "африканізація" РФ. Для багатьох, хто не цікавиться зовнішньою чи взагалі політикою, чим фундаментально це відрізняється від недавніх подій в Судані? Звісно, з поправкою на те, що Росія має найбільший у світі ядерний арсенал. Зараз буде робитися корекція стратегії щодо Росії – не тільки на Заході, але й в Китаї та інших країнах.

Виклик Пригожина – це, звісно, виклик системі російської автократії, свідчення, що баланси всередині не працюють. Але це і виклик особисто Путіну – причому не банальний ляпас, а удару завдано під дих. Адже це ставить під питання не тільки авторитет Путіна, а і його легітимність як стовпа цього режиму, як того, хто гарантує його стабільність і всі понятійні домовленості.

Тепер це все під питанням – не тільки для російських еліт, а й для середнього класу, який поки що є в Росії. Очевидно, що Пригожин грає не особисто, його "грають" і доволі майстерно. Але те, що Путін це допустив, розглядатиметься всередині Росії як "Акела схибив". І в Китаї або Індії так само. І навіть в Ірані.

Я не очікую, що Пригожину вдасться розіграти свою карту зараз і відповіддю стане закручування гайок. Але тоді на Росію очікує варіант Північної Кореї, на що багато хто у РФ явно не готовий. Більше того, боїться за себе і свої активи.

На фоні "ядерної риторики" в Росії останнім часом щодо прийнятності першого ядерного удару події у РФ набувають зловісних обертів. Для нас дуже важливо, щоб Захід і неЗахід спільно зрозуміли, що така Росія не може бути частиною світу, оскільки є загрозою для себе і всіх інших. Ані стабільних внутрішніх балансів, ані прийнятних для світу цивілізаційних цінностей там немає.

Якщо статус-кво всередині Росії під питанням, то й статус-кво Росії також має бути під питанням. Варіант зовнішнього керованого управління тепер не має здаватися таким вже фантастичним. Адже повторення подій сторічної давнини "в ядерному виконанні" ніхто не хоче".

Як відомо, ввечері 23 червня ватажок ПВК "Вагнера" Євгєній Прігожин оголосив війну Міноборони РФ, звинувативши регулярну російську армію в ударах по таборах вагнерівців. У відповідь на це Міноборони РФ офіційно заявило, що керівник "Вагнера" – організатор збройного заколоту. 24 червня вранці Владімір Путін назвав Пригожина зрадником, при цьому жодного разу не згадавши його ім'я. Він заявив, що армія РФ отримала наказ про ліквідацію організаторів повстання.

24 червня вагнерівці зайшли до Ростова без жодного пострілу. Після захоплення в Ростові усіх військових об'єктів, зокрема, штаб Південного військового округу РФ та аеродром, армія найманців пішла на Вороніж. Пригожин погрожував піти на Москву.

 

Наші інтереси: 

Розбірки на Росії дуже вигідні для України. Хай вони там всі повбивають один одного.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

У Львові є людина яка вирішує всі стратегічні питання. Більшість людей навіть ніколи не чули його прізвища. А хто йому дає вказівки? Тут також проглядається чийсь сценарій, а режисери не публічні.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

У Львові є людина яка вирішує всі стратегічні питання. Більшість людей навіть ніколи не чули його прізвища. А хто йому дає вказівки? Тут також проглядається чийсь сценарій, а режисери не публічні.