Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Греції затримано підозрюваного у розкраданні коштів Міноборони України

Категорія:

13 листопада в Афінах компетентні органи Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 43 млн грн. Він у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міністерством оборони України на закупівлю товарів військового призначення.

23111504.jpg

Микола Петренко. Фото з відкритих джерел

Надалі ці кошти були перераховані на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. В той час підозрюваний перебував на посаді директора компанії, йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

6 листопада 2023 року прокурори Офісу Генерального прокурора направили до компетентних органів Греції запит на затримання та тимчасовий арешт вказаної особи. Також в рамках співпраці з Інтерполом було направлено запит на публікацію Червоного оповіщення.

В результаті, підозрюваного було затримано та рішенням Апеляційного суду Афін застосовано тимчасовий арешт.

Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності.

Видання «Бабель» із посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомило, що йдеться про Миколу Миколайовича Петренка, який раніше був членом ОПЗЖ і радником з питань Агропромислового комплексу та інвестицій експрем'єр-міністра України Миколи Азарова, проти якого відкрито кілька кримінальних проваджень.

Також за інформацією ресурсу Opendatabot, Петренко пов’язаний із майже сотнею українських компаній як керівник, засновник, підписант чи бенефіціар.

 

Наші інтереси: 

Знайти та покарати усіх зрадників і казнокрадів. Гнати з Міноборони чиновників, які сидять там десятиліттями та розподіляють державні кошти невідомо кому (або відомо кому, але за відкати).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Яке високодуховне та інтелігентне обличчя...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Яке високодуховне та інтелігентне обличчя...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"