Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 41
  • Переглядів: 42

Україна отримає $4,5 млрд від Японії в межах безпекової угоди

Категорія:

Президент України Володимир Зеленський назвав безпекову угоду з Японією, підписану 13 червня на саміті G7, "унікальним документом з однією із найбільш економічно й технологічно розвинутих країн світу". Згідно з нею, Токіо зобов’язується упродовж 2024 року надати Києву 4,5 млрд доларів допомоги.

19110803.jpg

Фото: EPA

Ось, що написав Зеленський у соціальній мережі Х:

"Щойно на саміті G7 разом із Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою підписали безпекову угоду між нашими державами. Унікальний документ з однією із найбільш економічно й технологічно розвинутих країн світу.

Впродовж 2024 року Японія надасть Україні 4,5 млрд дол. США та підтримуватиме нашу державу протягом усього 10-річного строку дії угоди. Допомога у сфері безпеки та оборони, співпраця в гуманітарній, технічній і фінансовій сферах, спільна робота заради реалізації пунктів Формули миру, санкцій проти агресора та притягнення його до відповідальності – це також закріплює підписана сьогодні угода. Цінуємо те, що Японія працюватиме з Україною й заради відбудови та відновлення.

Для Японії такий тип угоди й такий рівень підтримки є проривними. Ми бачимо це і дякуємо за таку солідарність Японії з нашою країною та людьми, за все, що ви робите, щоб захистити життя та міжнародне право".

Нагадаємо, минулого року Уряд Японії виділив 471 млн доларів у фонд допомоги Україні.

Наші інтереси: 

Підтримка Японії дуже важлива.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи