Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Україні бракує засобів для наступу. Тисячі загиблих під Бахмутом – наслідок затримки зброї від США

Сім місяців тому (коли почалася оборона Бахмута) Київ звернувся до Вашингтона з проханням надати протипіхотні касетні міни, DPCIM. Замість мін протистояли тіла українських воїнів, бо Вашингтон на те прохання не відповів узагалі. Попри те, що Пентагон має значні запаси цієї зброї на складах, і вони могли компенсувати нестачу дефіцитної на фронті 155-міліметрової артилерії.

23042701.jpg

Президент США Джо Байден (Joseph Robinette Biden)
Президент США Джо Байден (Joseph Robinette Biden). Фото: depositphotos

Про це написав американський ресурс DefenceOne, на який посилається у своїй статті "Ігрища невмирущих чахликів" Людмила Пустельник.

Пропозицію про передачу касетних мін Україні підтримало американське міністерство оборони. В березні ц.р. Байдена письмово переконували четверо високопоставлених республіканців: касетні міни допоможуть українцям досягти тактичної переваги над росіянами, а також заощаджувати снаряди, знищити російську артилерію, врешті, зупинити просування ворожої піхоти.

Це також підтверджує Скотт Бостон, старший аналітик з оборонних питань в RAND Corporation.

Неофіційна відповідь Байдена через одного з помічників у Конгресі: “Президент не має апетиту рухатися цим шляхом”. Щодо формальної, то в листі з адміністрації Байдена прозвучали знайомі українцям мантри про побоювання ескалації, а також небажаної реакції європейських партнерів. Зокрема, Парижа та Берліна. Вони вважають: якщо Вашингтон обмежить застосування своєї зброї проти москви, то вона піде на такі ж поступки. Хоч добре відомо: росія застосовує заборонені касетні міни не лише проти військових, але насамперед проти цивільних – як це було в Харкові та Донецьку.

Людмила Пустельник нагадує епопею з передачею Україні аж кількох ЗРК Патріот. Одним з аргументів, чому США зволікали, було “самим не досить, на складах нема”. Але знайшлися аж 100 “Патріотів” минулого року в грудні – але на продаж. Конкретно Тайваню, за 882 млн. доларів.

Але замість реальної артилерії Україні – арт-обстріл у світових ЗМІ (від британської The Guardian  до американської Politico) з вкотре переспіваними песимістичними прогнозами щодо шансів деокупації наших земель. Чхати вони хотіли, що Україні наразі дуже бракує засобів для цього.

І ніби випадково стається довгоочікуваний телефонний діалог Зеленського і Сі, відомого “миротворця”. Деталей, про що говорили цілу годину, звісно, не повідомляють, але вже оголосили, що  "Китай скерує спеціального представника китайського уряду у справах Євразії, який відвідає Україну та інші країни для проведення поглибленої комунікації з усіма сторонами щодо політичного врегулювання кризи”. Нічого, що цей представник, Лі Хуей, раніше очолював китайську дипломатичну місію у рф? 


Справжня причина постійних затримок зі зброєю пояснена у статті: Підготовка до СКК «Вибори-2024»: у Демпартії США знайшли причину затримок зі зброєю для України.

Наші інтереси: 

Аналізуємо, що говориться, а що робиться. Маємо розуміти, що втрати та смерті наших воїнів є дуже великими, про що колись дізнаємося. Розуміємо, що Адміністрація Байдена використовує Україну у своїх політичних цілях, а ліволіберальні ЗМІ формують потрібну думку. Тисячі смертей наших воїнів під Бахмутом мають велику ціну. Доносити правду, чому ми втрачаємо тисячі молодих воїнів на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи