Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

Військова допомога Україні привела до зростання доходів оборонних компаній США

Категорія:

Спецтема:

Уряди США та країн Європи поповнюють свої запаси озброєння після його передачі в Україну. Американські оборонні підрядники, Lockheed Martin, General Dynamics та інші очікують, що замовлення на сотні тисяч артилерійських снарядів, сотні перехоплювачів ракет Patriot та замовлень на бронетехніку, сприятимуть покращенню їхніх результатів у наступних кварталах.

23102903.jpeg

Фото: Getty Images

Про це йдеться у статті Reuters, на яку посилається Економічна правда.

"Ми дуже швидко перейшли від 14 тисяч артилерійських снарядів на місяць до 20 тис. Ми працюємо з випередженням графіка, щоб збільшити виробничі потужності до 85 тис і навіть до 100 тис снарядів на місяць", – сказав фінансовий директор General Dynamics Джейсон Айкен.

Також підрозділ General Dynamics Combat Systems, який виробляє бронемашини, танки та артилерію, що використовується в Україні, збільшив свої доходи майже на 25% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Компанія RTX, яка виробляє ракети AMRAAM (ракета класу "повітря-повітря" – ЕП), що використовуються в Україні, заявила, що з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року вона отримала замовлень на 3 млрд доларів, пов'язаних з поповненням військових запасів України й США, та очікує більшого.

Крім того, у третьому кварталі продажі сегмента оборонних систем компанії Northrop Grumman зросли на 6% завдяки високому попиту на боєприпаси та ракетні двигуни, що використовуються в керованих реактивних системах залпового вогню (РСЗВ).

Видання підкреслює, що подібні повідомлення є частиною глобальної тенденції. Так, Шведський Saab підвищив прогноз продажів на весь рік, а німецький Rheinmetall повідомив, що прибуток у третьому кварталі підскочив завдяки високому попиту на зброю та боєприпаси.

Додається, що  керівники кількох оборонних компаній також попередили, що брак кваліфікованої робочої сили та проблеми з ланцюгами постачання продовжують обмежувати їхню здатність виконувати замовлення.

Нагадаємо, у квітні цього року ми писали, що Lockheed Martin не могла задовольнити Україну потрібною кількістю артилерійських ракет

Наші інтереси: 

Постачання Україні зброї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи